Guidede kirkerundvisninger

Aal Kirke
Rundvisning i kirken med kalkmaleriet Rytterkampfrisen fra 1134. Døbefond og krucifiks fra vikingetiden. Chagalls mosaikvinduer, Erik Heides alterudsmykning og udvendigt runestenen, samt andre udhugninger. Varighed ca. 1 time. – Pris pr. gruppe / hold: 500kr.

Børsmose Kirke og krondyrsreservatet
Under foredraget i Børsmose Kirke fortælles også om det omkringliggende reservat, hvor Danmarks eneste bestand af ur-kronvildt findes sammen med sjældne fugle og planter. Varighed ca. 1 time spørgetid. – Pris pr. gruppe / hold: 500kr.

Ho Kirke & Sønderside
Under rundvisningen i Ho Kirke, fortælles også om byens tidligere søfartserhverv, hvor skippernes everter og fiskerbåde lå fortøjet i Sønderside fiskerleje, der udslettedes af stormfloden i 1634, og derefter flyttedes til Sønderballe syd for Ho by indtil dette gradvis sande til og sejladsen flyttedes til Hjerting. Varighed ca. 1 time + spørgetid. – Pris pr. gruppe / hold: 500 kr.

Mosevraa Kirke og Gl. Vejers
I kirken fortælles om den lille særprægede hedekirkes historie og brug; og i tilknytning hertil berettes om livet i den nærliggende landsby Gl. Vejers vest for Langvand, indtil Statens eksproprierede området i 1967 og alle beboere tvunget til, at fraflytte landsbyen og dens omegn. Varighed 1 time + spørgetid. – Pris pr. gruppe / hold: 500 kr.

Gert Ravn – Tlf.: 75.27.19.15